Beachvolleybal Appingedam

Beachvolleybal in tropische sferen in Appingedam

Een heus strand en een fel schijnend zonnetje. Wat wil je nog meer om in tropische sferen te komen. In Appingedam kon het op 21 en 22 juni tijdens het Beachvolleybaltoernooi. Topspelers uit het hele land waren naar Appingedam gekomen om te strijden om de hoogste eer. Uiteindelijk werd bij de heren een team van Lycurgus eerste en bij de dames Zaanstad. Door het mooie weer was er veel publiek tijdens om de verrichtingen van de spelers en speelsters te aanschouwen. Al met al weer een geslaagd evenement.

Weer vele toppers, zowel bij de heren als dames, bij de 13e editie van het jaarlijkse Beachvolleybaltoernooi

Op vrijdag 21 juni speelt de middelbare schooljeugd op het zand. Op vrijdagavond en zaterdagmorgen gaan recreanten de strijd aan. Het pro-toernooi gaat zaterdag om 15 uur van start. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om echte top-volleyballers naar Appingedam te trekken. Spelers en speelsters uit de Nederlandse eredivisie komen graag naar dit prestigieuze maar anderzijds ook gezellige evenement. Waar eerder vooral aan spelers en speelsters moest worden getrokken, stromen de inschrijvingen de laatste jaren spontaan binnen en is er zelfs een reservelijst. Het toernooi in Appingedam is uniek omdat er gespeeld wordt met de zaalregels en niet zoals gewoonlijk 2 tegen 2 maar 3 tegen 3 en dit levert vaak spectaculaire rally's op.  

Zeer succesvol beachvolleybaltoernooi in het centrum van Appingedam

Het tweedaagse beachvolleybaltoernooi in het centrum van Appingedam is zeer succesvol verlopen. Ondanks de lage temperaturen werd het toernooi zeer goed bezocht.  Volgens de organisatie kwamen er dit weekend maar liefst 2000 belangstellenden op het toernooi af. De organisatie had voor een schitterende ambiance gezorgd en een fantastische volleybal arena neergelegd in het stadshart van Appingedam. Ook het randgebeuren was zeer goed. Demonstraties van de dansschool Tapila2 en het  schminken voor kinderen droegen bij aan een mooi concept. De reacties van zowel de spelers als van het publiek waren allemaal zeer positief. De meest gehoorde reactie was “het is zo gezellig”.   Vrijdag werd er op het tijdelijk beachvolleybalveld begonnen met het school- en recreanten toernooi.  Bij de recreanten werd de finale gespeeld tussen team Tof Zand en Haaijer en co, het team van Tof Zand won deze finale. Zaterdag rond de klok van elf werd er gestart met het tweede recreantentoernooi. De finale werd gespeeld tussen BHED en Peter's  neefjes. Het werd een zeer spannende finale waarin het team Peter's neefjes zeer goed partij bood maar uiteindelijk toch de meerdere moesten erkennen aan de terechte winnaar BHED.

Zaterdagmiddag en -avond was het de beurt aan de top van zowel de heren en de dames om te beachen op het kunstmatig aangelegde strand. De organisatie was er dit jaar in geslaagd om alleen maar eredivisiespelers en speelsters naar Appingedam te halen. Voor alle teams waren er hotelovernachtingen geboekt  in hotel Ekenstein, waar ze zich ook de zaterdagmiddag moesten melden. Met de boot  werden de volleyballers naar Appingedam gebracht waar ze met zeer veel enthousiasme verwelkomd werden door het al aanwezige publiek. Het toernooi in Appingedam werd vooral gespeeld om de eer en natuurlijk een bommetje duiten. In een zeer ontspannen sfeer werkten de spelers en speelsters hun potjes 3 ten 3 af. Maar in de halve finales werd er gestreden voor iedere punt en dat kwam het kijkspel zeker ten goede. Harde smaches, spectaculaire reddingen en  blokkeringen, de toeschouwers smulden van deze acties.  Bij de dames werd het toernooi gewonnen  door de eredivisie dames uit Doetinchem welke speelden onder de sponsornaam “Meijer en Drenth”.  Bij de heren werd de eerste prijs gehaald door een samengesteld team onder de sponsornaam “Tandprothetische Praktijk Fivelpoort ”.  De organisatie kijkt terug op een  geslaagd evenement en gaat binnenkort al weer topspelers en topspeelsters benaderen voor de 13de editie om zo in 2019 wederom een goed spelersveld neer te zetten op het Nicolaiplein.Beachvolleybal op zeer hoog niveau in Appingedam

Het beachvolleybalfeest in het centrum van Appingedam zal voor de 12 de keer weer losbarsten op vrijdagavond 22 juni en zaterdag 23 juni. Ook dit jaar zullen er op de zaterdagmiddag- en avond spelers en speelsters te bewonderen zijn welke in de zaal op het allerhoogste niveau acteren in de Nederlandse competitie. De organisatie is zeer in zijn nopjes met het vastleggen van de 5 heren- en 5 damesteams uit de eredivisie. Op de twee gecreëerde velden zal afzonderlijk van elkaar een heren- en een dames-toernooi gespeeld worden. De spelers en speelsters komen uit alle streken van Nederland zoals Zaandam, Doetinchem, Amsterdam en Groningen. Om 20.00 uur zal er 1 veld gecreëerd worden waarop zowel de heren als de dames de finale na elkaar zullen gaan spelen. De organisatie heeft 10 hotelkamers afgehuurd bij Hotel Ekenstein om zo de spelers en en speelsters een overnachting te kunnen aanbieden. Wil je spelers en speelsters van het hoogste niveau naar Appingedam halen dan zul je hiervoor goede voorzieningen moeten aanbieden en tevens een goed gevulde prijzenpot neer moeten zetten om ze te bewegen tot een topprestatie. Maar hier is de organisatie zeker in geslaagd. Maar liefst 80 kuub zand zal op het plein aan de Nicolaikerk gestort worden en vervolgens zullen er twee speelvelden gecreëerd worden. Rondom de speelvelden zullen er tribunes neer gezet worden om een stadioneffect te krijgen zodat de betrokkenheid met het spel groot is en er veel sfeer gecreëerd kan worden. De diskjockeys gaan het publiek betrekken bij het spel d.m.v. opzwepende muziek en ook zullen er allerlei attributen aan het publiek uitgedeeld worden om de spelers en speelsters aan te moedigen. Dit beloofd een groot spektakel te worden .Het hoofdtoernooi zal op de zaterdag vanaf half 4 's middags van start gaan en naar verwachting zullen de finales om ongeveer 20.00 uur gespeeld worden. Vrijdagmiddag start de schooljeugd met de aftrap van het beachvolleybalweekend. Op de vrijdagavond en zaterdagmiddag zullen er recreantentoernooien gespeeld worden. Alle Damsters krijgen hier dan ook de mogelijkheid om te volleyballen op het unieke gecreëerde stukje strand in het centrum. Door het aanbieden van volleybal voor recreanten wil de organisatie zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de volleybalsport. Bij het recreanten volleybal neemt het plezier de centrale plek in, samen sporten is goed voor de teamgeest.Zeer succesvol Damster Beachvolleybaltoernooi

Het tweedaagse beachvolleybaltoernooi in het centrum van Appingedam is zeer succesvol verlopen. Het mooie weer op de zaterdagmiddag heeft een positieve bijdrage geleverd aan het bezoekersaantal van maar liefst 2000 belangstellenden.

De organisatie had voor een schitterende ambiance gezorgd en een fantastische volleybal-arena neergelegd in het stadshart van Appingedam. Ook het randgebeuren was zeer goed. Demonstraties van de jazzgroep Jazzmuze en het schminken van kinderen droegen bij aan een mooi concept. Zowel de spelers als het publiek waren allemaal zeer positief.

Bij de recreanten werd vrijdagavond de finale gespeeld tussen Tof Zand en Thalassa waarbij de winst naar Tof Zand ging.Ook op zaterdagmiddag waren de recreanten van Tof Zand winnaar van de finale tegen MLDS.

Zaterdagmiddag en -avond was het de beurt aan de top van het Nederlandse volleybal om hun kunsten op het zand te vertonen. Voor alle teams waren er overnachtingen geboekt in hotel Ekenstein en van daaruit werden ze met de de rondvaartboot Damsterveer naar het centrum van Appingedam gebracht waren ze met veel enthousiasme werden verwelkomd door het al aanwezige publiek.

Bij de dames werd het toernooi gewonnen door de eredivisiedames uit Zaandam en bij de heren werd de eerste prijs behaald door de lange mannen van Orion uit Doetinchem.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en tracht voor de 12e editie in 2018 wederom een goed deelnemersveld neer te zetten op het kerkplein in het prachtige centrum van Appingedam.


Beachvolleybal Appingedam website

Alle evenementen op een rij in de Agenda