Damster Boeken- en Brocante Markt

Op zondag 14 augustus vindt, na 2 jaren van afwezigheid wegens corona, de herstart van de Damster Boeken- & Brocantebeurs (DBB) plaats. Het was op zondag 17 juni 2012 dat de eerste boekenmarkt plaatsvond op het kerkplein rond de Nicolaïkerk. In de 8 voorgaande edities groeide de boekenmarkt in Appingedam uit tot een gerespecteerde markt onder boekenverzamelaars, maar ook onder standhouders. De 9e editie, van 2022, wordt aangevuld met brocante zodat nog meer bezoekers aan hun trekken kunnen komen. Het is ook een herstart met nieuwe mensen in de organisatie. We zijn heel blij dat we mensen bereid hebben gevonden in voetsporen te stappen van de helaas overleden Bert Takens en van onze duizendpoot Heleen Parent. Grote dank is op zijn plaats.

Met een nieuwe, gemotiveerde ploeg wordt gewerkt aan een mooie Boeken- & Brocantebeurs 2022 als opmaat naar het 10 jarig lustrum. Veel van de standhouders die er de vorige jaren waren zullen opnieuw aanwezig zijn. De markt begint op 14 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur op het kerkplein rond de Nicolaïkerk.

Grote interesse in boeken op de Damster Boekenbeurs 2019

Voor dag en dauw stonden de eerste kopers al paraat om de mooiste boeken ertussen uit te pikken. Vanaf de start van de boekenmarkt zondag in Appingedam druppelde het publiek dan ook meteen binnen. Later op de dag werd het gezellig druk en waren er veel geïnteresseerden die op de boekenmarkt probeerden net dat ene boek te scoren waar ze al heel lang naar op zoek waren.

Geslaagde boekenbeurs

De boekenmarkt op zondag 17 juni is weer druk bezocht en met 34 standhouders was er keur te over. Om half elf werd de boekenbeurs door de stadsomroeper Henk Perdok luidkeels geopend. Mede door het mooie weer liep wist het publiek de boekenbeurs goed te vinden en werden er goede zaken gedaan..  

Boekenbeurs 2017

Op het Kerkplein in Appingedam vond zondag 18 juni de 6de editie van de Damster Boekenberus plaats. Op de antuquarische boekenbeurs waren oude boeken, boeken die niet meer herdrukt worden, te vinden. Naast diverse stands met antiquarische en gewilde boeken was dit jaar ook boekbinder Peri Kim aanwezig.

Tijdens de boekenbeurs werd het boek over de familie Vogt uit Appingedam gepresenteers. Het boek vertelt het levensverhaal van Frits en Tine Vogt uit Appingedam. Het is het verhaal van de Vogt dynastie vanaf 1810 tot 1996. Het boek geeft tevens een interessante kijk op de Damster- en algemene geschiedenisfeiten die er op dat moment speelden. Na de presentatie was het boek op de boekenbeurs voor iedereen te koop.

Contact opnemen met boekenbeurs

Alle evenementen op een rij in de Agenda