Kunst in de kerk

 Veel jonge kunstenaars bij Kunst in de Kerk

Op zaterdag 8 december a.s. vindt in de Nicolaïkerk opnieuw Kunst in de Kerk plaats.  Dit jaar biedt dit evenement vooral een podium voor jonge kunstenaars, waarvan de meesten hun opleiding in Groningen genieten, of daar afgestudeerd zijn. Daarnaast is er in de Franse School een kunstmarkt zoals die in de afgelopen jaren ook georganiseerd werd.

Henk en Greet Dijkstra stoppen met organisatie van Kunst in de Kerk

Henken Greet Dijkstra stoppen na 10 jaar met het organiseren van Kunst in de Kerk. Het is een beetje een afscheid op het hoogtepunt. De jubileumeditie werd op 9 december in de Nicolaikerk door een kleine 4000 mensen bezocht. Omdat hun zoektocht naar opvolgers nog niet tot een resultaat heeft geleid, kan de tiende editie wel eens de laatste zijn geweest. Mensen die geïnteresseerd zijn in een eventuele opvolging, kunnen contact opnemen met Henken Greet via de mail dijkado@home.nl

De tiende editie van Kunst in de Kerk druk bezocht

De tiende editie in de Nicolaikerk van Appingedam is op zaterdag 9 december druk bezocht en heeft duizenden bezoekers getrokken. Door de sneeuwverwachting haakten wel enkele exposanten af, maar die konden op het laatste moment worden vervangen door het organiserende echtpaar Greet en Henk Dijkstra. Het was voortdurend druk in de kerk, af en toe zelfs dusdanig dat het toegangspoortje even dicht moest. Het publiek genoot vaan de diversiteit van de aangeboden kunst, waarbij schilderijen het leeuwendeel van de stands uitmaakten. Een complete installatie in en naast de kerkbanken van de kunstenaarsfamilie Hella van Kleinwee en Wim Zwijsen uit Hoorn zorgde ervoor dat ook het hart van de kerk er gevuld uitzag. Kunstenares Angelien Coco Martin uit Roden trok veel aandacht door ter plekke een borstbeeld te boetseren van een model. De bezoekers stonden versteld van de goede gelijkenis en de manier waarop het beeld tot stand kwam. 


Editie 2016.

Voor de negende keer vond Kunst in de Kerk in de Nicolaikerken de Franse School plaats. De Damster kunstenares Greet Dijkstra was er weer in geslaagd om ruim 40 kunstenaars naar Appingedam te halen om hun kunstaanbod te presenteren. Deze kunstmanifestatie geniet inmiddels grote bekendheid in het hele land en werd dan ook weer druk door het publiek bezocht.

Beste deelnemers en medewerkers!

Ook dit jaar kunnen we terugzien op een bijzonder geslaagde KUNST IN DE KERK in de Nicolaikerk en Franse School in Appingedam. In de loop der jaren is het gelukt om met deze manifestatie een heel eigen plaats te verwerven op de kunstagenda van Noord-Groningen en wel zodanig dat ook andere plaatselijke initiatieven graag op dit succes meeliften! Het was dan ook een drukte van belang in het historisch centrum van Appingedam! Direct na de officiële opening door onze burgemeester, stroomden kerk en school vol en dat is de hele dag zo gebleven. Van de bezoekers kregen wij veel complementen over het rijk geschakeerde kunstaanbod en de wijze waarop de deelnemende kunstenaars hun werk hadden gepresenteerd. Alle lof daarvoor! Natuurlijk een woord van dank aan de musici die weer een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de gezellige sfeer in kerk en school. Tot slot en zeker niet in de laatste plaats, dank aan onze trouwe vrijwilligers, het personeel van de kerk en andere medewerkers, die achter de schermen weer hebben gezorgd voor een vlekkeloos verloop van deze dag. Rest ons om jullie allen hele fijne feestdagen, een creatief, maar vooral gezond 2016 te wensen!

Hartelijke groet,
Namens KUNST IN DE KERK

Alle evenementen op een rij in de Agenda Ook dit jaar valt Kunst in de Kerk samen met Leutje Winterwelvaart waardoor er niet alleen in, maar ook rondom de  kerk, veel te beleven valt.