Kunst in de kerk

Op zaterdag 9 december 2017 zal de negende editie van Kunst in de Kerk in het centrum van Appingedam plaatsvinden.

Er zullen weer vele kunstenaars hun werkaanbod presenteren in de Nicolaikerk en de Franse School in het centrum van Appingedam.  Deze kunstmanifestatie geniet inmiddels grote bekendheid bij de vele kunstliefhebbers in het land.

Editie 2016.

Voor de achtste keer vond Kunst in de Kerk in de Nicolaikerken de Franse School plaats. De Damster kunstenares Greet Dijkstra was er weer in geslaagd om ruim 40 kunstenaars naar Appingedam te halen om hun kunstaanbod te presenteren. Deze kunstmanifestatie geniet inmiddels grote bekendheid in het hele land en werd dan ook weer druk door het publiek bezocht.

Beste deelnemers en medewerkers!

Ook dit jaar kunnen we terugzien op een bijzonder geslaagde KUNST IN DE KERK in de Nicolaikerk en Franse School in Appingedam. In de loop der jaren is het gelukt om met deze manifestatie een heel eigen plaats te verwerven op de kunstagenda van Noord-Groningen en wel zodanig dat ook andere plaatselijke initiatieven graag op dit succes meeliften! Het was dan ook een drukte van belang in het historisch centrum van Appingedam! Direct na de officiële opening door onze burgemeester, stroomden kerk en school vol en dat is de hele dag zo gebleven. Van de bezoekers kregen wij veel complementen over het rijk geschakeerde kunstaanbod en de wijze waarop de deelnemende kunstenaars hun werk hadden gepresenteerd. Alle lof daarvoor! Natuurlijk een woord van dank aan de musici die weer een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de gezellige sfeer in kerk en school. Tot slot en zeker niet in de laatste plaats, dank aan onze trouwe vrijwilligers, het personeel van de kerk en andere medewerkers, die achter de schermen weer hebben gezorgd voor een vlekkeloos verloop van deze dag. Rest ons om jullie allen hele fijne feestdagen, een creatief, maar vooral gezond 2016 te wensen!

Hartelijke groet,
Namens KUNST IN DE KERK

Alle evenementen op een rij in de Agenda