Wintereditie Fivelstadtocht 2018

Fraaie wintereditie Fivelstadtocht zonder wintergevoel.

Met 500 wandelaars was de eerste uitverkocht en alle deelnemers hebben van start tot finish genoten in het voormalig Fivelingo gebied. De organisatie kreeg veel lof over de uitgezette routes in combinatie met de uitstekende facilitaire voorzieningen onderweg in alle doorkomst plaatsen. Veel historisch en cultureel besef was ook verwerkt in deze wintereditie van de Fivelstadtocht met gevoel voor details en extra informatie na te lezen op de verstrekte startkaart.

Winterfris maar droog vertrokken de enthousiaste wandelaars in westelijke richting vanuit Appingedam naar Wirdum en over het terrein van de borg Rusthoven. Via Eenum, Zeerijp en Leermens liepen de deelnemers vanaf Oosterwijtwerd weer gezamenlijk naar Krewerd dat geheel met vlaggetjes was versierd. In het nieuwe dorpshuis Kredo was het een eigen dorpsmuzikant die de toch al gezellige wandel bijeenkomst nog wat extra cachet mee gaf. Het laatste stuk moest nog wel even vol tegen aanwakkerende koude wind in worden gelopen maar met een lekker kruidenbittertje ter hoogte van Jukwerd kwamen alle wandelaars opgewekt over de finish.

Wintereditie van de Fivelstadtocht

Na 4 succesvolle zomeredities van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht wordt op zaterdag 27 januari 2018 de eerste wintereditie gehouden.

Ultieme uitdaging en smokkelroute

Deze speciale wintereditie laatdeelnemers kennis maken met de ruige en woeste vergezichten in een winters maar begaanbaar Gronings landschap. Als variant op enkele bekende schaatstochten is dit gezien de rijke historie van het wandelgebied voor de deelnemers een ultieme uitdaging en een unieke ervaring om aan deze meer dan 11-monumententocht mee te doen. Tijdens deze historisch culturele winterse wandeling worden bekende maar ook minder bekende in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht. Het gaat om oude smokkelroutes, waterweg, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie. Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen.

Afstanden en opgave

De wandelaars kunnen kiezen voor 5, 15 of 25 kilometer. De start- en finishplaats is Paviljoen Overdiep aan de Stadshaven 2 in Appingedam. Opgeven voor deze wintereditie kan via: www.fivelstadtocht.nl

alle evenementen op een rij in de agenda

Flyer Wintereditie Fivelstadtocht 2018

Documenten