Damsterveer krijgt een 'broertje'

De rondvaartboot Damsterveer in Appingedam krijgt een broertje. De nieuwe boot moet ook de maren kunnen bevaren. De Damsterveer zelf is daar te groot voor en kan niet overal langs. Er zijn vaste bruggen, duikers en andere obstakels. 

Het prachtige maren gebied boven Appingedam boven Appingedam is bij uitstek geschikt om te bevaren met haar eeuwenoude kerken, wierden en oude steenfabrieken. Er is al contact gezocht met de Stichting Oude Groninger Kerken en het Groninger Landschap. Die hebben beiden laaiend enthousiast gereageerd.

Het zal een rondvaart kunnen worden met op diverse plaatsen stops om bijvoorbeeld mooie gebouwen te bezichtigen. Ook zal een Kunstroute te de mogelijkheden kunnen behoren.Tevens kan het tweede schip assisteren bij de inzet  tijdens de evenementen in Appingedam. 

Met de huidige bestand aan vrijwillige schippers is het mogelijk om twee schepen in de vaart te houden. Door de extra vaarten en om tijdelijke afwezigheid van schippers worden er wel nieuwe schippers gezocht om het vrijwilligersteam te versterken. Belangstellenden kunnen contact opnemen met schipper Henk Mulder, tel. 06-40311853 of via de mail henkmulder23@home.nl. Het bezit van een klein vaarbewijs zou prettig zijn.