Koninklijke onderscheiding voor Hans Meijer

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra heeft donderdagochtend twee Koninklijke onderscheidingen uit gereikt in Appingedam. Beide gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vanuit zijn passie om Appingedam toeristisch en sportief op de kaart te zetten, initieert hij tal van succesvolle evenementen. Hij bedacht het Damsterveer, de rondvaartboot in Appingedam. Binnen drie weken wist hij het geld daarvoor binnen te halen. Inmiddels hebben meer dan 10.000 mensen met de boot een tochtje gemaakt.   Als voorzitter van de Stichting Activiteiten stad Appingedam was hij de drijvende kracht achter evenementen zoals de Coopluydenmarkt en de boekenmarkt. Verder is hij voorzitter van de historische vereniging Amasius en leidt toeristen rond in de Nicolaïkerk.

Op sportief gebied heeft hij veel betekend voor de stad. Hij is de initiator van de schaatsmarathon van Appingedam in 2012. In de jaren negentig maakte hij als trainer de hoogtijdagen mee van VV Appingedam.  Mede door initiatief van Hans Meijer is de fusie van VV Appingedam met De Pelikanen inmiddels een feit.  De Damster Voetbal Combinatie (DVC) is een bloeiende vereniging met zo’n 800 leden. Daarnaast was Hans Meijer  vier jaar onbezoldigd bestuurslid technische zaken bij SC Veendam.