Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Lezingen in Nicolaikerk van start met topspreker Ruben Terlou

*UPDATE*

*UPDATE*

*UPDATE LEZING RUBEN TERLOU*
Wegens het drukke schema van Ruben Terlou is de lezing verplaatst zondag 8 oktober. 

 

Ruben Terlou zorgt voor een vliegende herstart van de lezingen in de Nicolaikerk van Appingedam.

De fotograferende journalist toog recent met Jelle Brandt Corstius door Centraal-Azië voor de veelbekeken tv-serie over de ‘Nieuwe Zijderoute’. Terlou zal op zondag 8 oktober in de Nicolaikerk vertellen over zijn belevenissen in China en Centraal-Azië.

Terlou past in de traditie van gerenommeerde sprekers die de Nicolaikerk al aandeden. Onder anderen Geert Mak, Pauline Broekema en Herman Pleij gingen hem voor, maar destijds werden die lezingen georganiseerd door Amasius in samenwerking met stichting Nicolaikerk. De historische vereniging Amasius hield recent op te bestaan. Om die leegte op te vullen is er nu een Commissie Lezingen Nicolaikerk opgericht, die het voornemen heeft om twee keer per jaar een lezing in de monumentale kerk van Appingedam te
houden. Die commissie valt onder de paraplu van Sasa (Stichting Activiteiten Stad Appingedam).

Met Ruben Terlou is meteen een topspreker vastgelegd, want de tot arts opgeleide Terlou vervaardigde de afgelopen jaren indrukwekkende reportages over het nieuwe China.

De Commissie Lezingen Nicolaikerk bestaat uit Hans Meijer, Joan Pastoor, Erik Juk, Jaap Pilon, Harm Jan Pijper en Bouke Nielsen.

 

Zodra u kaarten kunt bestellen zullen we dit vermelden.

Over de auteur

SASA Appingedam