Tweede rondvaartboot in Appingedam “LEUTJE DAMSTERVEER”

Dit voorjaar is er door de Stichting Activiteiten Stad Appingedam een tweede  rondvaartboot ten behoeve van de stad Appingedam aangeschaft.  Een westfriese open tuindersvlet., die inmiddels is omgedoopt tot “Leutje Damsterveer”. Deze boot is ideaal om naast tochtjes door de binnenstad van Appingedam ook tochten te maken over de Groninger maren. Omdat de boot geen opbouw heeft kan hij onder de vaste bruggen door (wel even bukken natuurlijk).

Het ligt in de bedoeling om met het Leutje Damsterveer in de toekomst tochten te maken langs de dorpen, Solwerd, Uitwierde, Marsum, Holwierde, Leermens en Oosterwijtwerd om daar de toeristen kennis te laten maken met deze dorpen en hun kerken. Deze tochten zullen zoveel mogelijk met de vrijwilligers van de kerken en de Stichting Oud Groninger Kerken worden ontwikkeld. We willen 2018 gebruiken om deze kerkentochten te ontwikkelen zodat we daarmee in 2019 van start kunnen gaan, aldus Erik Meijer van het (Leutje) Damsterveer.

Maar ook in 2018 kan al volop genoten worden van de natuur in de omgeving van Appingedam. Vanaf nu kan een tocht met het Leutje Damsterveer worden geboekt door groepen tot maximaal 12 personen:  De Marsum Maren tocht van ongeveer 1 ½ uur. De route gaat door de binnenstad van Appingedam, langs de hangende keukens om vervolgens de Grote Heekt op te gaan richting Holwierde.  Halverwege Holwierde gaan we richting Marsum en komen tenslotte via het Damsterdiep weer in Appingedam.  Op de  vrijdagmiddagen  27 juli en 10 augustus  kan deze tocht ook door individuen worden geboekt. Voor inlichtingen en boekingen verwijzen we naar de VVV in Appingedam (telefoon: 06-37321885).