Coopluydenmarkt

Sfeervolle Coopluydenmarkt.

Het was op 4 augustus vanaf 12 uur prachtig weer voor de Coopluydenmarkt te Den Damme. Daarvoor vielen nog enkele buien, maar de zon kwam te voorschijn en het publiek stroomde toe. Rondom de kerk, in de Wijkstraaat, Dijkstraat en de Solwerderstraat was van alles te zien en te beleven. Met het boogschieten, de valkeniers, de schandpaal en de als landloper, heks, mismaakten en ander gespuis verklede vrijwilligers was er weer volop vertier en de terrassen bleven de hele dag goed gevuld. Op de markt trokken de traditionele ambachten van de Onstwedder Garven de meeste aandacht, terwijl de rondvaarten met de Damsterveer een leuke extraatje vormden. 

 

Wie op 4 augustus een bezoek brengt aan Appingedam zal zich in de Middeleeuwen wanen. Ziet het historische centrum van het stadje er op gewone dagen al uit alsof de tijd er heeft stilgestaan, tijdens de Coopluydenmarkt op de eerste dag van augustus wordt dit beeld nog verder versterkt. Ridders vechten er dan om jonkvrouwen, ambachtslieden bieden hun waren aan en zelfs aan de bedelaars en melaatsen die bij het middeleeuwse straatbeeld horen, is gedacht.

Het zomerse festival, dat voor iedereen vrij toegankelijk is, biedt een inkijkje in het middeleeuwse leven. Van 11.00 uur tot 21.00 uur staan er een groot aantal activiteiten op het programma. Zo is er een roofvogelshow, worden er middeleeuwse dansen opgevoerd en wordt er met scherp geschoten door meesterboogschutters.

Alle evenementen op een rij in de Agenda Nieuwsberichten over Coopluydenmarkt


Foto's van Coopluydenmarkt 2015


Agenda van SASA Coopluydenmarkt

27 APR
OVERIG
KONINGSDAG
28 APR
OVERIG
WOONPLEINFEEST
11 MEI
OVERIG
PARELS VAN APPINGEDAM - ARTIVEER
16 MEI
SASA
KNVB STRAATVOETBALTOERNOOI
18 MEI
SASA
KNVB STRAATVOETBALTOERNOOI