Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Coopluydenmarkt

Wat is de Coopluydenmarkt

De Coopluydenmarkt is een gezellige markt in middeleeuwse stijl in het sfeervolle historische centrum van Appingedam. Naast de markt is er veel theater, muziek, dans en zijn er diverse activiteiten voor kinderen.

Het is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag in augustus. Naast een warenmarkt waarbij handelsgoederen met een knipoog naar de Middeleeuwen een belangrijke rol spelen is er natuurlijk veel meer te beleven. Met extra aandacht voor muziek en worden er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Doorgaans trekt het sfeervolle evenement, duizenden bezoekers.

Wat je tegen kan komen

Wie een bezoek brengt aan Appingedam tijdens de Coopluydenmarkt zal zich in de Middeleeuwen wanen. Ziet het historische centrum van het stadje er op gewone dagen al uit alsof de tijd er heeft stilgestaan, tijdens de Coopluydenmarkt op de eerste dag van augustus wordt dit beeld nog verder versterkt. Ridders vechten er dan om jonkvrouwen, ambachtslieden bieden hun waren aan en zelfs aan de bedelaars en melaatsen die bij het middeleeuwse straatbeeld horen, is gedacht.

Er is van alles te zien en te beleven. Met het boogschieten, de valkeniers, de schandpaal en de als landloper, heks, mismaakten en ander gespuis verklede vrijwilligers was er weer volop vertier en de terrassen bleven de hele dag goed gevuld. Op de markt trokken de traditionele ambachten van de Onstwedder Garven de meeste aandacht, terwijl de rondvaarten met de Damsterveer een leuke extraatje vormden. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een bestuurslid van de Coopluydenmarkt 06-21822732 of  www.facebook.com/coopluydenmarkt
of via de mail: coopluydenmarkt@gmail.com