Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Spooktocht Appingedam

Spooktocht

Bij de spooktocht zal een ruim vijf kilometer lange traject bewandeld moeten worden langs spookachtige scenes, waar ruim 100 vrijwilligers verkleed in de meest afgrijselijke gedaantes de deelnemers zullen opwachten. Deze spoken zullen twee dagen bezit nemen van Appingedam en zal er overal gekrijs en gegier te horen zijn. In allerlei donkere schuurtjes worden de meest afgrijselijke decors in elkaar geknutseld en korte toneelstukjes door gesproken om elke keer de spooktocht met veel succes te beëindigen. Kortom de vrijwilligers zijn altijd tot op het bot gemotiveerd om er een grandioos spektakel van te maken.

Zorgen om voortbestaan spooktocht

Echter, gaat niet alles van een leien dakje erkend Hildo Winkels voorzitter van deze succesvolle spooktocht, elk jaar is er wel weer een nieuwe uitdaging. “Dit jaar hadden we grote zorgen over het al dan niet doorgaan van het evenement. Er zullen namelijk op het moment van de spooktochten volop kapwerkzaamheden plaats vinden in ons enige bos van Stilleweer.” zegt Winkels.

In het bos staan veel zieke bomen welke gekapt moeten worden. Dat de hoge bomen eruit moeten vindt Hildo Winkels jammer maar wel begrijpelijk. “Al vaker op het moment van de spooktochten zaten we vaak angstvallig door de toppen van de bomen te kijken of er geen takken konden afbreken met harde wind.