Spooktocht Appingedam

Gillend en gierend door Appingedam

Het was zowel vrijdagavond als zaterdagavond gillen en gieren in Appingedam. De organisatie van de Spooktocht Appingedam had weer voor spannende acts gezorgd. 

Maar liefst 850 deelnemers liepen in groepjes van 10 personen de route. Onderweg kwamen ze 23 heel verschillende acts tegen. Zo was er de vuurshow van Totem Performance, maakten 10 griezelclowns de deelnemers aan het schrikken en zorgde de Exorcist aan het begin van de Dijkstraat voor de allereerste gilmomenten bij vele deelnemers.Ook de 'koelcel met menselijke lichaamsdelen' in de kelders van Museum Stad Appingedam, waar de spooktocht dwars doorheen lipe, zorgde voor angsaanjagende momenten. De 150 vrijwilligers maakten dat de spooktocht op rolletjes verliep.Zij zijn deels afkomstig van andere spooktochtorganisaties in de omgeving. "Wij hebben goede contacten met veel andere groepen. Wij helpen hen en zij helpen ons. Alleen op die manier kan je zo'n groots opgezette spooktocht neerzetten" aldus voorzitter Hildo Winkels. "Het gaat om mensen die weten hoe ze een act moeten bouwen. Op deze manier wordt de spooktocht steeds professioneler."  Na afloop was er wel even wat werk om alles weer op te ruimen maar men kan terugzien op een vlekkeloos verlopen evenement. 

Spooktocht Appingedam gekozen tot DamSTERS

Op donderdag 4 januari 2018 zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie de vrijwilligers van Spooktocht Appingedam in de categorie groepen gekozen tot DamSters.  De prijs is een persoon, groep of bedrijf  die een activee bijdrage levert om de stad Appingedam op een positieve manier op de kaart te zetten. Belangrijke criteria hierbij zijn: leefbaarheid, stadspromotie en vernieuwing. 

Geslaagde jubileumeditie van de Spooktocht Appingedam

Ruim 900 personen hebben vrijdag- en zaterdagavond deelgenomen aan de lustrumeditie van de Spooktocht in Appingedam. Op de vernieuwde route van 6 kilometer kwamen de deelnemers langs een echt spookhuis en een professionele vuurshow. Veder kwamen de deelnemers onder andere zombies en horrorclowns tegen waardoor de stilte in de avond soms bruut werd onderbroken door het harde gegil van de deelnemers.

De organisatie kan terugkijken op een gelaagde lustrumeditie met een record aantal deelnemers. Hulde aan de organisatie met zijn vele vrijwilligers. 


Halloween etalagewedstrijd

Spooktocht Appingedam organiseert in week 43, 23 oktober tot en met 1 november 2017 in samenwerking met de winkeliers een halloween etalage wedstrijd. De winkelstraat en centrum etalages zullen aangekleed worden in halloween sfeer. Op vrijdag 27 oktober zal een verklede jury rondgaan door het centrum en zal de mooiste 3 etalages kiezen en een prijs toekennen.


Spooktochtappingedam website 

Alle evenementen op een rij in de Agenda