Lutje Winterwelvaart

Dit jaar is WinterWelVaart niet alleen in de stad Groningen te bezoeken, maar wordt er een verbinding gemaakt tussen verschillende plaatsen in de provincie. Historische schepen meren dit jaar ook aan in Appingedam en Zoutkamp, met – net als in Groningen – aan boord een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma en een gezellige markt op de kade. Op alle locaties is het evenement gratis toegankelijk.

Door het maken van een verbinding tussen verschillende locaties in de provincie kan het evenement het verhaal van de Groninger scheepvaart nog beter vertellen en kunnen bezoekers genieten van prachtige locaties in zowel de stad als de provincie. In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’, het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen, plaats in Appingedam.

In samenwerking met regionale partners komen de verschillende facetten van de Groninger scheepvaart beter aan bod: de visserij (Zoutkamp) en de handel (Appingedam). Allemaal thema’s die samenkomen in Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Alle evenementen op een rij in de Agenda