Damster City Swim

Perfecte Damster City Swim 

Rond de 170 deelnemers uit het hele land en en ook uit Duitsland en Portugal  voltooiden onder prima omstandigheden het 2,8 kilometer lange rondje Appingedam. Er was veel publiek op afgekomen en de terrassen  en tuinen aan het water  waren prachtig versierd. Bij de start achter de Nicolaïkerk was het , waar ook een marktje werd gehouden, een drukte van belang. De zwemmers werden van alle kanten aangemoedigd door het vele publiek dat rond het parcours aanwezig was. Op de bruggen in het centrum van Appingedam was het een drukte van belang en was het een prachtig gezicht  met de vel gekleurde badmutsen. De zwemmers gingen in groepen van 20 a 25 van start.  Het was geen wedstrijd maar de wat vlottere zwemmers deden er ongeveer 3 kwartier over. De deelnemers ware vol lof over de organisatie en het parcours. Het evenement is dan ook een aanwinst voor Appingedam en hopelijk zal het een jaarlijks evenement worden en misschien dan niet allen een  prestatietocht maar ook een wedstrijdtocht.

 

Organisatie Damster City Swim op stoom

Met nog enkele weken tot de eerste editie van de Damster City Swim op zaterdag 18 juni kijkt het bestuur reikhalzend uit naar de dag waarop er gezwommen gaat worden door de historische binnenstad van Appingedam. Arjan Smit vertelt namens het bestuur dat de gehele organisatie inmiddels staat, zowel voor de deelnemers als het publiek heeft de organisatie het nodige weten vast te leggen.

Aantal deelnemers en gratis clinics

Inmiddels hebben zich al bijna 200 deelnemers ingeschreven. Alle provincies, behalve de drie zuidelijkste, zijn vertegenwoordigd. Ook hebben we een aantal Duitse zwemmers die de uitdaging aangaan.

De deelnemers zullen vanaf 14 uur in meerdere groepen starten, bij de inschrijving heeft men de verwachte zwemduur kunnen aangeven. Op deze manier kan de veiligheid van iedereen gewaarborgd worden en hebben de deelnemers voldoende mogelijkheden om binnen de tijd kan finishen. De uiterlijke aankomsttijd is gesteld op 16:30 uur.

De organisatie heeft de deelnemers ook de mogelijkheid gegeven om deel te nemen aan een aantal gratis clinics. Tijdens deze clinics, die tot aan het evenement elke zaterdagochtend worden gegeven bij de boothelling in Appingedam, worden de tips en tricks van het open water zwemmen gedeeld door zwemtrainer Martijn Meier van Swimtech4You. Deze clinics zijn ook zeer succesvol met gemiddeld 35 deelnemers.