Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Damster City Swim

Wat is de Damster City Swim

De Damster City Swim is een open water zwemtocht van 2,8 kilometer, met start en finish achter de Nicolaïkerk in Appingedam. De route is precies een rondje Appingedam, aan de oostkant om het oude Damterrein tot het busstation en aan de westkant om De Tip. Het is de bedoeling om Appingedam een nieuw groot sportevenement te bieden. Naast de Stadsloop, de Fivelstadtocht en de Schaatsmarathon.

PERSBERICHT - Tweede editie Damster City Swim

Persbericht

Tweede editie Damster City Swim op zaterdag 17 juni 2023 met kids swim en estafette.

Op 17 juni 2023 zal de tweede editie plaatsvinden van de Damster City Swim, nieuw op het programma zijn KIDS SWIM, ESTAFETTE en een wedstrijd over 3 km.

Daarnaast zal natuurlijk de recreatieve zwemtocht van 2,8 km op het programma staan.

Na de succesvolle eerste editie in juni 2022 waaraan bijna 200 deelnemers meededen hebben wij een aantal onderdelen toegevoegd aan het programma voor 2023; verteld voorzitter Martijn Meier.
Als organisatie willen wij het evenement toegankelijk maken voor een grotere doelgroep, het toevoegen van de kids swim en estafette zijn voor ons een logische stap in de uitbreiding van het evenement.


Kinderen tussen de 8 en 16 jaar die in het bezit zijn van diploma’s A en B mogen meedoen aan de kids swim. De kinderen zwemmen afstanden van 250 of 500 meter afhankelijk van de leeftijd.

De estafettetocht betreft dezelfde ronde als de recreatieve tocht maar dient per team van 3 personen te worden afgelegd, de te zwemmen afstand per persoon is +/- 950 meter.

Evenals afgelopen editie is de organisatie voornemens om (gratis) trainingen aan te gaan bieden door SwimTech4You en Azuro. Informatie hierover is te verkrijgen via de website.

Daarnaast zijn wij in gesprek met Azuro en de KNZB om een officiële openwater wedstrijd te organiseren; verteld Ingmar Slagter. Deze wedstrijd zal meetellen voor de Nederlandse openwater
zwemcompetitie, hierdoor dien je aan veel voorwaarden te moeten voldoen.

Tezamen met Azuro bekijken wij of dit voor deze editie haalbaar is.
De inschrijving voor de estafette en recreatieve tocht start op 1 februari via damstercityswim.nl

Voor de wedstrijd en kids swim zal de inschrijving later worden geopend.

Meer informatie via damstercityswim.nl en op de facebook- en instagrampagina.