Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

4 Mei Herdenking

Dodenherdenking te Appingedam

Op 4 mei wordt dodenherdenking groots georganiseerd. Dit wordt in Appingedam gedaan door een comité van burgers. Het 4 mei comité werkt nauw samen met de gemeente Eemsdelta. De belangstelling voor de dodenherdenking is en blijft zeer groot. 

Bij het Joods monument vóór de synagoge worden bloemen en kransen gelegd door scholieren. Op het plein bij het Oude Raadhuis worden bloemen en kransen gelegd door de gemeente Eemsdelta, de partnerstad Aurich, en weer door scholieren.

SASA een belangrijke rol in de dodenherdenking

Dat SASA een belangrijke rol speelt als een paraplu stichting voor vele activiteiten in Appingedam is inmiddels wel bekend. Van jaarlijks terugkerende evenementen tot incidentele activiteiten heeft SASA zijn nut ruimschoots bewezen.

Nu zal dus het 4 mei comité in Appingedam gebruik gaan maken van de faciliteiten van SASA. Hoe een 4 mei comité? In Appingedam werd de jaarlijks dodenherdenking toch altijd door de toenmalige gemeente Appingedam georganiseerd. Maar door de gemeentelijke herindeling ontstond er een nieuwe situatie. In de nieuwe gemeente Eemsdelta bleek de doden herdenking op 4 mei buiten Appingedam alom georganiseerd te worden door een plaatselijk comité. Hierdoor is uiteindelijk een comité gemaakt die gebruik maakt van de faciliteiten van SASA