Cultuur Historische Lezing

Boeiende lezing Paulien Broekema

Met 350 aanwezigen in de Nicolaïkerk had Paulien Broekema niet te klagen over voldoende luisteraars. Op basis van uitgebreid onderzoek en veel contacten met een van de hoofdpersonen uit haar boek heeft Paulien Broekema de luisteraars op indringende wijze meegenomen in dit deel van onze geschiedenis. Niet alleen kwam dit bij de luisteraars heel dichtbij omdat een deel van haar verhaal gewoonweg zich in de regio afspeelt, maar het kwam ook heel dichtbij door de indringende wijze van vertellen. Haast beangstigend hoe de slechte tijden uit de Tweede Wereldoorlog bij elk van de aanwezigen binnen kwam. De Historische Vereniging Amasius en de Stichting Nicolaïkerk hebben opnieuw laten zien dat hetheel goed mogelijk is om in Appingedam goede lezingen te organiseren.Historische vereniging Amasius is er in geslaagd om op 17 maart Paulien Broekema naar Appingedam te krijgen.

Na illustere voorgangers als Guido Abuys,Geert Mak,Charles Groenhuijsen en Herman Pleij is nu de beurt aan Pauline Broekema, geen onbekende in Appingedam maar zelf ook niet onbekend met Appingedam komt om half drie naar de Nicolaïkerk.

Geboren in Groningen heeft ze een grote journalistieke carrière achter de rug,meer dan 40 jaar verbonden aan het NOS journaal,waar het enige weken geleden landelijk nieuws was dat ze bij de NOS stopte.  Maar ook een groot aantal boeken heeft deze workaholic op haar naam staan. Haar laatste boek is ontstaan in nauwe samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken en beschrijft herinneringen tijdens en na de oorlog van een Joodse familie uit Appingedam.

Ook hield ze een indrukwekkende lezing op de DAM in Amsterdam tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

Kaarten ad.€ 5,– p.p. aan de ingang bij de Nicolaïkerk of bij de VVV Appingedam en Delfzijl of de Read shop Dijkstraat Appingedam.
Alle evenementen op een rij in de Agenda