Dickens in Daam

Dickens in Daam 2021 afgelast.

In overleg met het gemeentebestuur heeft de organisatie van Dickens in Daam besloten om het festival voor dit jaar niet door te laten gaan.

Dickens komt in 2021 wel naar Appingedam

Het theater Dickens in Daam zal de dagen voor kerst 2021 weer een serie voorstellingen geven van het ontroerende kerstverhaal van Charles Dickens. A Christmas Carol over de oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt.In de historische Solwerderstraat van Appingedam komt het weekend voor kerst het Dickens verhaal tot leven, gebracht door een grote groep vrijwilligers 

Doe ook mee! Voor Dickens in Daam worden enthousiaste mensen gezocht die vrijwillig als figurant, toneelspeler, muzikant of helpende hand willen mee doen. Geen ervaring?, geen probleem! De vaste Dickens ploeg neemt je graag mee en zoekt voor jou een personage/rol die bij jou past. Daarnaast zijn er handen nodig voor het op- en afbouwen van de set/rekwisieten, publieksbegeleiding, helpen met kledij en nog veel meer!

Geef je op
Als je ook aan ‘Dickens in Daam’ mee wilt doen, je bent van harte welkom. Alle leeftijden zijn welkom. Graag uiterlijk 1 oktober a.s. aanmelden. Stuur via een mailtje je naam, mailadres en telefoonnummer -naar dickensindaam@gmail.com. Je ontvangt daarna een uitnodiging voor donderdagavond, 14 oktober.

Dickens komt in 2020 niet naar Appingedam

Scrooge en z'n gevolg vinden het onverantwoord om de smalle straten en steegjes van het idyllische stadje te belasten met een enorme toeloop van publiek. Ook de gemeente Appingedam acht het niet realiseerbaar om een coronaproof vergunning af te geven. Jan van Leeuwen, de motor achter dit Dickens gebeuren: "Het is niet anders. Een groep van een kleine 40 acteurs een één-akter laten voorbereiden is al lastig, de uitvoering zou kunnen. Maar dan ook nog minimaal 40 personen publiek per voorstelling in diezelfde smalle Solwerderstraat ..... En de drukte die Dickens veroorzaakt in de winkels. Vorig jaar waren er duizenden bezoekers op de been, 1,5 meter is dan absoluut niet te handhaven". Annelies Hopman is ook telerugesteld, maar begrijpt de keuze van de organisatie: "Appingedam heeft in 2019 laten zien dat er lokaal veel talent is om een Dickens productie inhoud en uitvoering te geven. Kerst 2021 (17 en 18 december) gaan we er weer echt voor, samen met alle vrijwilligers. Appingedam is echt een Dickens stadje tijdens de kerst. 

Sfeervolle Dickens in Daam

Het evenement Dickens in Daam is een schot in de roos.Vrijdagavond en zaterdag kwam het publiek in grote getale op het evenement in het Damster centrum af. Met vele figuren uit de boeken van Charles Dickens en het historische stadscentrum als decor kon het publiek zich even in de sferen van de 19de eeuw wanen. Het evenement was niet alleen sfeervol, maar ook drukbezocht. Om de paar tellen liep je daar tegen fraai geklede mensen aan die de sfeer van 175 jaar geleden naar de Fivelstad brachten. Rond de 150 acteurs, figuranten en muzikanten, gekleed in de stijl van toen, zorgden voor een bijzondere sfeer. Dames en heren van stand, arbeiders en hardwerkende vrouwen, ondeugende schoffies en schattige meisjes liepen door het centrum. Het publiek vond jet prachtig en er werden vele foto's en selfies gemaakt. De smalle Dijkstraat blijkt uiterst geschikt voor een dergelijk evenement. Op vrijdag liepen de acteurs ook al rond en gaven 45 van hen theatervoorstellingen in d Solwerderstraat. Deze voorstellingen waren alle uitverkocht. Hier was te zien hoe de vrekkige, mopperende Scrooge het licht ziet en zijn zegeningen gaat tellen 

Appingedam wordt Dickens stad

De historische binnenstad van Appingedam werd al jaren, tijdens kerst, verrast met de komst van de grote family Dickens. Straattheater, in traditionele kledij, dat de sferen van de vroeger verbeeldt en de winterse gezelligheid in de stad Appingedam vergroot. Komende decembermaand zal deze Theatergroep veel meer aanwezig zijn in de Damster binnenstad. In de loop van de middag van vrijdag de 20e december zal Appingedam veranderen in Dickens stad. In de avond zal het verhaal van Dickens verteld worden. Scrooge neemt het publiek (in groepen) mee langs het verhaal met theatrale voorstellingen & muziek uitvoeringen in de historische Solwerderstraat. De daarop volgende dag, zaterdag, zal het publiek vermaakt en verrast worden tijdens de gezellige kerstinkopen voor de feestdagen.

Doe ook mee!

Wij zoeken voor dit weekend enthousiaste mensen die vrijwillig als figurant, toneelspeler, muzikant of helpende hand willen mee doen. Geen ervaring?, geen probleem! De vaste Dickens ploeg neemt je graag mee en zoekt voor jou een personage/rol die bij jou past. Daarnaast zijn er handen nodig voor het op- en afbouwen van de set/rekwisieten, publieksbegeleiding, naaisters voor aanpassen kledij en nog veel meer! 

Informatieavond

Woensdagavond 9 oktober, 20:00 uur, wordt er een informatieavond gehouden in de Franse school (naast de Nicolaïkerk) te Appingedam. Als je ook aan ‘Dickens in Daam’ mee wilt doen, je bent van harte welkom. Van te voren aanmelden mag: stuur je aanmelding naar dickensindaam@gmail.com. Ben je 9 oktober verhinderd, maar je wilt graag meedoen, stuur dan zeker een mailtje!

 

Op vrijdag 20 december 2019 vindt in de historische binnenstad van de stad Appingedam een Dickens evenement plaats. In de winkelstraat zijn figuren en taferelen te vinden die een indruk geven van het leven in het 19-eeuwse Engeland tijdens een aangeklede Kerst-koopavond. Daarnaast is er een theatrale voorstelling, waarbij de toeschouwer meegenomen wordt in een verhaal van Charles Dickens tegen de achtergrond van de sfeervolle bebouwing en nostalgische verlichting van Appingedam. De toegang zal gratis zijn. Nadere aankondiging van begintijden volgt.

Alle evenementen op een rij in de Agenda