Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Dickens in Daam

Wat is Dickens in Daam?

Tijdens kerst wordt de historische binnenstad van Appingedam verrast met de komst van de grote family Dickens. Straattheater, in traditionele kledij, dat de sferen van de vroeger verbeeldt en de winterse gezelligheid in de stad Appingedam vergroot.

In de loop van de middag veranderd Appingedam in Dickens stad en in de avond zal het verhaal van Dickens verteld worden. Daarna neemt Scrooge het publiek (in groepen) mee langs het verhaal met theatrale voorstellingen & muziek uitvoeringen in de historische Solwerderstraat.

In de winkelstraat zijn tijdens Dickens in Daam figuren en taferelen te vinden die een indruk geven van het leven in het 19-eeuwse Engeland. Daarnaast is er een theatrale voorstelling, waarbij de toeschouwer meegenomen wordt in een verhaal van Charles Dickens tegen de achtergrond van de sfeervolle bebouwing en nostalgische verlichting van Appingedam.

Doe ook mee!

Voor Dickens in Daam worden altijd enthousiaste mensen gezocht die vrijwillig als figurant, toneelspeler, muzikant of helpende hand willen mee doen. Geen ervaring?, geen probleem! De vaste Dickens ploeg neemt je dan graag mee en zoekt voor jou een personage/rol die bij jou past. Daarnaast zijn er ook handen nodig voor het op- en afbouwen van de set/rekwisieten, publieksbegeleiding, helpen met kledij en nog veel meer!