Dickens in Daam

Appingedam wordt Dickens stad

De historische binnenstad van Appingedam werd al jaren, tijdens kerst, verrast met de komst van de grote family Dickens. Straattheater, in traditionele kledij, dat de sferen van de vroeger verbeeldt en de winterse gezelligheid in de stad Appingedam vergroot. Komende decembermaand zal deze Theatergroep veel meer aanwezig zijn in de Damster binnenstad. In de loop van de middag van vrijdag de 20e december zal Appingedam veranderen in Dickens stad. In de avond zal het verhaal van Dickens verteld worden. Scrooge neemt het publiek (in groepen) mee langs het verhaal met theatrale voorstellingen & muziek uitvoeringen in de historische Solwerderstraat. De daarop volgende dag, zaterdag, zal het publiek vermaakt en verrast worden tijdens de gezellige kerstinkopen voor de feestdagen.

Doe ook mee!

Wij zoeken voor dit weekend enthousiaste mensen die vrijwillig als figurant, toneelspeler, muzikant of helpende hand willen mee doen. Geen ervaring?, geen probleem! De vaste Dickens ploeg neemt je graag mee en zoekt voor jou een personage/rol die bij jou past. Daarnaast zijn er handen nodig voor het op- en afbouwen van de set/rekwisieten, publieksbegeleiding, naaisters voor aanpassen kledij en nog veel meer! 

Informatieavond

Woensdagavond 9 oktober, 20:00 uur, wordt er een informatieavond gehouden in de Franse school (naast de Nicolaïkerk) te Appingedam. Als je ook aan ‘Dickens in Daam’ mee wilt doen, je bent van harte welkom. Van te voren aanmelden mag: stuur je aanmelding naar dickensindaam@gmail.com. Ben je 9 oktober verhinderd, maar je wilt graag meedoen, stuur dan zeker een mailtje!


Op vrijdag 20 december 2019 vindt in de historische binnenstad van de stad Appingedam een Dickens evenement plaats. In de winkelstraat zijn figuren en taferelen te vinden die een indruk geven van het leven in het 19-eeuwse Engeland tijdens een aangeklede Kerst-koopavond. Daarnaast is er een theatrale voorstelling, waarbij de toeschouwer meegenomen wordt in een verhaal van Charles Dickens tegen de achtergrond van de sfeervolle bebouwing en nostalgische verlichting van Appingedam. De toegang zal gratis zijn. Nadere aankondiging van begintijden volgt.

Alle evenementen op een rij in de Agenda