Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Kandideer jouw ultieme vrijwilliger voor de De Pelikaan

Op 15 en 16 maart 2024 is het weer NLdoet!, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op zaterdag 16 maart worden de jaarlijkse Pelikaanprijzen uitgereikt.

De Pelikaanprijzen zijn bedoeld voor Damster vrijwilligers die zich op uitmuntende wijze voor de samenleving inzetten. De prijzen zetten vrijwilligers van de stad in de schijnwerpers.


De prijs is een fraai kunstwerk van de Damster kunstenares Nancy Maliepaard en blijft in bezit van de winnaar(s). De pelikaan hoort bij Appingedam. De zorgzame vogel staat centraal in het wapen van de stad.

Meld jouw ultieme vrijwilliger hier aan

Drie categorieën / drie prijzen

Er zijn drie Pelikaanprijzen 2023 te verdelen. U kunt kandidaten aanmelden voor:

  • De “Vrijwilliger van het jaar”-prijs voor diegene die zich heeft ingezet voor de Damster samenleving als het gaat om sociale verbinding en leefbaarheid.

  • De “Juniorprijs” voor de persoon, jonger dan 25 jaar, die zich op positieve wijze heeft onderscheiden en die een voorbeeld is voor de lokale jeugd.

  • De “Aandacht voor Appingedam”-prijs voor de persoon of groep, die op positieve wijze regio-overstijgende aandacht voor Appingedam heeft gekregen.

Van op de hoogte brengen tot aanmelden

Op zaterdag 9 december staat de commissie met een standje op de Winterwarm in Appingedam om folders uit te delen. Hier kan je ook vragen stellen.

Ook in de lokale pers geven we ruchtbaarheid aan de Pelikaanprijzen: hoort, zegt het voort en meldt kandidaten aan!

Zonder ook jullie hulp kunnen we niet

We doen een beroep op iedereen om zoveel mogelijk kandidaten in beeld te krijgen. Dus hebben jullie iemand in eigen vereniging, organisatie of omgeving die zich opvallend verdienstelijk maakt?

Aarzel dan niet, help ons en meld deze persoon via het aanmeldformulier aan.

Aanmelden van kandidaten kan tot 31 januari 2024.

Let op: jullie mogen als aanmelder geen familieleden aanmelden. Als jullie vinden dat een familielid wel een prijs verdient, kunnen jullie andere mensen vragen om dit familielid voor de prijs voor te dragen.

Dank

We danken hierbij alvast voor het meedenken en meewerken en houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Groet van de Pelikaancommissie