Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Fivelstadtocht

De Fivelstadtocht

De Fivelstadtocht wordt gehouden in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5, 10, 15 en 25  kilometer. De oudere 40 km werd geschrapt door een langzame daling in interesse en in de plaats is de 10 km gekomen. Voor het bepalen van het wandelgebied wordt telkens een andere windrichting genomen. De wandeltocht wordt elk jaar op de zaterdag van het tweede weekend in september uitgeschreven.

Bewust is gekozen voor de combinatie met het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren.

Fivelingo gebied

De streek Fivelingo omvat deels de huidige gemeenten Appingedam, Loppersum, Ten Boer, Delfzijl en delen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen en het in 2019 te vormen Het Hogeland. 

Het voormalig stroomgebied van de rivier de Fivel met haar weidse landschappen, monumentale kerken, geheimzinnige slingerpaadjes, prachtige meanders, verrassende bospartijen en indrukwekkende wierden bezorgd de Fivelstadtocht een historisch-culturele belevenis van allure. Samen met goede faciliteiten voor de deelnemers en de vele onverwachte wendingen in het wandelgebied geeft deelnemers positieve reacties.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.fivelstadtocht.nl