Fivelstadtocht

Fivelstadtocht 2017

Wandelaars omarmen de Fivelstadtocht

Met de bijna zevenhonderd inschrijvingen was de vierde editie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht op zaterdag 9 september een groot succes. Helaas was het weer er mede de oorzaak van dat veel van de reeds ingeschreven wandelaars verstek moesten laten gaan.

Prachtige route

Enthousiast vertrokken de opgekomen wandelaars vanuit het Oude Raadhuis in noordelijke richting. Door het Museum Stad Appingedam, langs de voormalige Rooms Katholieke kerk aan het Kattendiep, de Synagoge in de Broerstraat, via het Monnikenpad en over het eeuwen oude De Wierde dook het gezelschap het voormalig stroomgebied van de Fivel in.

Al slingerend door het oude landschap werden – afhankelijk van de te lopen afstand – de volgende plaatsen met hun wetenswaardigheden bewonderd: Jukwerd, Nijenklooster, Arwerd, Krewerd, Oosterwijtwerd, Leermens, Losdorp, Spijk, Bierum , Holwierde, Nansum, Uitwierde en Solwerd. Heel speciaal was de historische route langs de dijk bij Delfzijl die de komende twee jaar voor publiek is gesloten in verband met aanpassingen aan de zeewering.

Het voormalig stroomgebied van de rivier de Fivel met haar wijdse landschappen, monumentale kerken, geheimzinnige slingerpaadjes, prachtige meanders, verrassende bospartijen en indrukwekkende wierden bezorgden de wandelaars deze Fivelstadtocht wederom een historisch culturele belevenis van allure.
Met voor de deelnemers op alle afstanden goede faciliteiten in combinatie met de vele onverwachte wendingen in het wandelgebied gekoppeld aan haar eeuwenoude geschiedenis zorgden voor vele positieve reacties. Ook het feit dat het wandelevenement altijd op de zaterdag van het Open Landelijk Monumentenweekend plaatsvindt accentueert het specifieke karakter van deze wandeltocht
Uiteindelijk eindigde de tocht voor de uitgelaten deelnemers in een mild zonnetje en lyrisch werden de wandelaars toen de organisatie bij de finish bekend maakte een wintereditie van dit historisch cultureel wandelevenement te willen realiseren

.Voor foto’s en laatste nieuws van deze Fivelstadtocht editie 2017 kijk ook op de website www.fivelstadtocht.nl

Wintereditie Fivelstadtocht 2018

Op zaterdag 27 januari 2018 wordt er vanuit Appingedam de eerste winterse historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5 - 15 en 25 kilometer. De start- en finishplaats is Paviljoen Overdiep aan de Stadshaven 2 in Appingedam. Opgeven kan vanaf 1 oktober 2017 en het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 500.

Folder Wintereditie Fivelstadtocht op PDF

Opgave

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.fivelstadtocht.nl

Fivelstadtocht website 

Alle evenementen op een rij in de Agenda 

Website Fivelstadtocht:

www.fivelstadtocht.nl

Fivelstadtocht op wandel.nl

vierde-fivelstadtocht-appingedam-2017