Damster Proza-en Poëziefestival

 

DAMSTER POËZIE- en PROZAFESTIVAL. 

In 2019 was het voor ons als organisatie de zevende  keer dat het werd georganiseerd en het heeft ons wederom het vertrouwen gegeven dat continuering op zijn plaats is.Het festival vindt wederom plaats in, Hof van Daam, Dijkstraat 57 in Appingedam. We gaan ook dit jaar proberen er een prachtige achtste  editie van te maken. Het vorig jaar hadden we een aantal nieuwe dichters in ons midden wat een geweldige aanvulling was op het selecte gezelschap dichters dat vanaf het begin deel uitmaakt van ons festival. We hopen ze ook dit jaar weer te mogen begroeten. Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar de muzikale omlijsting verzorgd door de Damster zanger,HANS VAN DE LIJKE.

Mocht u potentiële deelnemers kennen dan zouden we het fijn vinden dat u ze op de mogelijkheid wijst om deel te nemen. Hebt u aanvullingen of opmerkingen t.a.v. de organisatie dan stellen we dat zeer op prijs.We zouden het dit jaar een extra vinden als u als dichter / schrijver voor dit festival  een gedicht / verhaal zou willen schrijven met als thema: VOORJAAR.  Dit is natuurlijk een leuke bijkomstigheid die we bijzonder zouden waarderen maar geen voorwaarde om mee te doen.

Het festival zal dit jaar plaatsvinden op ZONDAG 16 FEBRUARI 2020 We beginnen weer om 15.00 UUR.

Uitgebreide nadere gegevens volgen zodra we de opgaven binnen hebben. Wilt u (het liefst per mail) doorgeven of u komt op 16 februari en wilt u er bij vermelden of het om proza of poëzie gaat.Wij verheugen ons op uw komst!

Met vriendelijke groet,namens de commissie Berend Zwart 06-28095792, bzwart12@home.nl

Volle bak in Hof van Daam

Het Damster Proza en Poëzie Festival heeft zondag 10 februari een vol Hof van Daam getrokken. Men luisterde aandachtig naar de vele verhalen en gedichten. De keuze om apart van de Damster Boekenbeurs  te gaan heeft goed uitgepakt. Iedereen die gedichten en verhalen schrijft, ook in het Gronings, kon zich aanmelden en dit ten gehore brengen.

Proza- en Poëziefestival gaat zelfstandig verder.

Het Damster Proza- en Poëziefestival (DPPF), dat jaarlijks gehouden wordt tijdens de Damster Boekenbeurs, gaat als zelfstandig gebeuren verder en vindt voortaan plaats in februari. Het festival komt op deze manier meer tot zijn recht. Het wordt nog steeds georganiseerd door de commissie die verantwoordelijk is voor de Damster Boekenbeurs. Iedereen die gedichten en verhalen schrijft en zich van tevoren aanmeldt, kan meedoen. Gedichten en verhalen, zowel in het Nederlands als in het Gronings, zijn welkom.

Veel mensen hebben onontdekte talenten die nooit bij anderen bekend worden. Een aantal mensen hebben de afgelopen jaren toehoorders verbaasd met hun prachtige bijdragen.

Het festival zal worden gehouden op zondag 10 februari vanaf 15.00 uur in het Hof van Daam, Dijkstraat 57 in Appingedam. Aanmelden kan bij bjzwart12@home.nl


Alle evenementen op een rij in de Agenda