Damster Proza-en Poëziefestival

DAMSTER PROZA- en POËZIEFESTIVAL.

Vijftig toehoorders DAMSTER PROZA- en POËZIEFESTIVAL.                                                                                      Terwijl storm Dennis over Appingedam bulderde heerste er een serene rust in het Hof van Daam waar dichters en schrijvers samen waren gekomen om naar elkaar te luisteren, van elkaar te genieten en weg te dromen bij de liedjes van de Damster troubadour Hans van der Lijke.

Alfred van Hall opende het fesitval meteen verhaal als een droom, Mara Noami Min las prachtige gedichten voor uit haar nieuwste bundel en Tiny Veldhuis droeg haar vertrouwde Grunneger laidjes voor. Damster kapper, regisseur,toneelspeler en schrijver Nico Torrenga, ontroerde de luisteraar met zijn uit het hart gesproken voordrachten. Ook ontroerend was het verhaal van de 91-jarige Adam Voetman die een ode bracht aan zijn in septemberoverleden vrouw. Voormalig stadsdichter van Oldambt,Rob Rosendahl en Bianca Holst vereerden Appingedam met een literair bezoek.Albert Greven vond op zolder een poëziealbum van oma Pietertje waaruit hij o.a. liedjes uit 1903 voorlas en Joyce Bodewes verraste met haar gedicht Klok van de tijd. Ook Jenny Kalk en de Groninger dichter Ron Schut lieten de toehoorders lachen met humoristische verhalen.

 

Op zondag 6 februari 2020 vindt het Damster Proza- en Poëziefestival weer plaats in het Hof van Daam. De aanvang is om 15 uur en zal muzikaal ondersteunt worden de Damster troubadour Hans van der Lijke. Veel dichters en voorlezers uit de hele provincie weten, evenals vorig jaar, de weg naar het festival te vinden. Door de grote  belangstelling is aanmelding niet meer mogelijk maar luisteraars zijn natuurlijk nog van harte welkom. Er worden gedichten en verhalen in het Nederlands en het Gronings voorgedragen of gelezen.

In 2019 was het voor ons als organisatie de zevende  keer dat het werd georganiseerd en het heeft ons wederom het vertrouwen gegeven dat continuering op zijn plaats is.Het festival vindt wederom plaats in, Hof van Daam, Dijkstraat 57 in Appingedam. We gaan ook dit jaar proberen er een prachtige achtste  editie van te maken. Het vorig jaar hadden we een aantal nieuwe dichters in ons midden wat een geweldige aanvulling was op het selecte gezelschap dichters dat vanaf het begin deel uitmaakt van ons festival. We hopen ze ook dit jaar weer te mogen begroeten. Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar de muzikale omlijsting verzorgd door de Damster zanger,HANS VAN DE LIJKE.

Mocht u potentiële deelnemers kennen dan zouden we het fijn vinden dat u ze op de mogelijkheid wijst om deel te nemen. Hebt u aanvullingen of opmerkingen t.a.v. de organisatie dan stellen we dat zeer op prijs.We zouden het dit jaar een extra vinden als u als dichter / schrijver voor dit festival  een gedicht / verhaal zou willen schrijven met als thema: VOORJAAR.  Dit is natuurlijk een leuke bijkomstigheid die we bijzonder zouden waarderen maar geen voorwaarde om mee te doen.

Het festival zal dit jaar plaatsvinden op ZONDAG 16 FEBRUARI 2020 We beginnen weer om 15.00 UUR.

Uitgebreide nadere gegevens volgen zodra we de opgaven binnen hebben. Wilt u (het liefst per mail) doorgeven of u komt op 16 februari en wilt u er bij vermelden of het om proza of poëzie gaat.Wij verheugen ons op uw komst!

Met vriendelijke groet,namens de commissie Berend Zwart 06-28095792, bzwart12@home.nl

Volle bak in Hof van Daam

Het Damster Proza en Poëzie Festival heeft zondag 10 februari een vol Hof van Daam getrokken. Men luisterde aandachtig naar de vele verhalen en gedichten. De keuze om apart van de Damster Boekenbeurs  te gaan heeft goed uitgepakt. Iedereen die gedichten en verhalen schrijft, ook in het Gronings, kon zich aanmelden en dit ten gehore brengen.

Proza- en Poëziefestival gaat zelfstandig verder.

Het Damster Proza- en Poëziefestival (DPPF), dat jaarlijks gehouden wordt tijdens de Damster Boekenbeurs, gaat als zelfstandig gebeuren verder en vindt voortaan plaats in februari. Het festival komt op deze manier meer tot zijn recht. Het wordt nog steeds georganiseerd door de commissie die verantwoordelijk is voor de Damster Boekenbeurs. Iedereen die gedichten en verhalen schrijft en zich van tevoren aanmeldt, kan meedoen. Gedichten en verhalen, zowel in het Nederlands als in het Gronings, zijn welkom.

Veel mensen hebben onontdekte talenten die nooit bij anderen bekend worden. Een aantal mensen hebben de afgelopen jaren toehoorders verbaasd met hun prachtige bijdragen.

Het festival zal worden gehouden op zondag 10 februari vanaf 15.00 uur in het Hof van Daam, Dijkstraat 57 in Appingedam. Aanmelden kan bij bjzwart12@home.nl

 

Alle evenementen op een rij in de Agenda