Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Gezellige drukte op de zonnige boeken- en brocantemarkt in Appingedam

Datum: zondag 11 juni 2023

Appingedam - Op een stralende zondagmiddag, onder een strakblauwe hemel en een heerlijke temperatuur van 29 graden, vond de jaarlijkse boeken- en brocantemarkt plaats op het pittoreske Kerkplein in de Wijkstraat. De markt, die begon om 11 uur 's ochtends en duurde tot 16 uur 's middags, trok een gezellige drukte aan bezoekers die kwamen genieten van de prachtige kraampjes en de heerlijke sfeer.

Met diverse standhouders uit de regio bood de markt een uniek aanbod van boeken en brocante. De kraampjes waren gevuld met een verscheidenheid aan vondsten, van vintage boeken en curiosa. Bezoekers konden in alle rust snuffelen tussen de schatten en wellicht iets bijzonders vinden om mee naar huis te nemen.

Hoewel de markt voornamelijk lokale en regionale bezoekers aantrok, was de sfeer levendig en gezellig. Mensen kwamen samen om te genieten van het mooie weer en de bijzondere ambiance die Appingedam te bieden heeft. Het was een gelegenheid om te socializen, nieuwe mensen te ontmoeten en verhalen te delen over hun liefde voor boeken en brocante.

Naast het winkelen konden bezoekers ook genieten van muzikaal entertainment dat de straten vulde. Live optredens zorgden voor een vrolijke sfeer en creëerden een levendige atmosfeer. De markt bood daarnaast ruimte voor ontspanning en lekker eten, met verschillende eetkraampjes waar bezoekers konden genieten van lokale lekkernijen.

De organisatoren van de boeken & brocantemarkt waren verheugd met de opkomst en de positieve reacties van bezoekers en standhouders. "We zijn blij dat mensen de weg naar onze markt hebben gevonden en hebben genoten van de gezelligheid en het aanbod", zei Janine de Vries, een van de organisatoren. "Onze focus ligt op het creëren van een aangename ervaring voor zowel bezoekers als standhouders, en we zijn tevreden met het resultaat van dit jaar."

De boeken & brocantemarkt in Appingedam heeft zich in de loop der jaren gevestigd als een populaire gebeurtenis voor liefhebbers van boeken en brocante. Hoewel de markt voornamelijk gericht is op de lokale gemeenschap, staat het evenement open voor iedereen die geïnteresseerd is in deze speciale categorie van vintage en verzamelobjecten. De markt biedt een unieke gelegenheid om te speuren naar bijzondere stukken en om de charme van Appingedam te ervaren.

Voor degenen die de markt hebben gemist, is het een aanrader om volgend jaar de agenda vrij te houden. De boeken & Brocantemarkt in Appingedam is een must-visit voor iedereen die houdt van het doorzoeken van antieke schatten en het proeven van de lokale sfeer.

Over de auteur

SASA Appingedam