Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Coopluydenmarkt Appingedam

Beleef de middeleeuwse stad Appingedam

Neem een kijkje in het rijke verleden van de stad Appingedam! Bezoek het historische centrum van deze middeleeuwse stad en beleef de geschiedenis die de regio te bieden heeft.

Tijdens de Coopluydenmarkt nemen de deelnemers, ondernemers en inwoners je mee op reis door de tijd en laten je het leven in het Appingedam van vroeger ervaren. Het centrum met de vele oude panden en smalle straatjes leent zich perfect als decor voor deze middeleeuwse markt.

Zwaardgevecht

Terwijl je over pleinen en door straten langs marktkramen struint, ruik
je de heerlijke geur van versgebakken brood en op hout gestookte
vuurtjes. De smid is druk met het smeden van ijzeren gereedschappen en even verderop vertrekt net de rondvaartboot richting de beroemde
hangende keukens. De schaapherder is ondertussen druk met het scheren van zijn schapen terwijl op het plein bij de kerk een groep ridders met elkaar de confrontatie opzoekt en de zwaarden kruisen. Een minstreel speelt muziek bij een vol terras nadat de hofnar net een groepje kinderen aan het lachen heeft gemaakt. Een heks vlieg voorbij, de toren wordt beklommen, en… te veel om op te noemen. Je moet het gewoon zelf komen beleven.

Het evenement staat naast een warenmarkt in het teken van veel muziek-, dans,- en straattheater. Zowel jong als oud zal zich vermaken. Ook is een bezoekje aan de vele gezellige winkels en musea zeer de moeite waard. Daarnaast zijn de verschillende horecazaken en gezellige terrassen tot de late uurtjes open.

Coopluydenmarkt

De Coopluydenmarkt is dit jaar op vrijdag 4 augustus en duurt van 11.00 tot 19.00 uur. Het evenement is vrij toegankelijk en wordt gehouden in het centrum van Appingedam.

Over de auteur

SASA Appingedam