Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Zonovergoten Damster City Swim wederom een waar spektakel.

Onder perfecte omstandigheden heeft afgelopen zaterdag de tweede editie van de Damster City Swim plaatsgevonden. Vanaf 13:00 uur stonden er ruim 240 zwemmers aan de start, na deze editie kunnen we concluderen dat het evenement is uitgegroeid tot een uitdaging voor jong en oud.

De zwemmiddag begon met de kids swim voor kinderen van 8 tot 16 jaar, de 45 sportievelingen zwommen onder luid applaus de 250 of 500 meter.

Een waar schouwspel was de estafette en prestatietocht over 2,8km, vele zwemmers genoten van de aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige publiek op de kades en bruggen over het Damsterdiep.

Damster Open “Een race met zoveel publiek is echt uniek in Nederland en ik kom hier zeker weer” zegt Tenzin Tieman (38:45) uit IJmuiden winner bij de mannen tijdens de Damster Open Wedstrijd, de tweede plek was voor Tobias Preussner (Lage, Duitsland).

Gemeentelijke favoriet Kiki Bootsman (42:42) uit Delfzijl zegevierde, na een eindsprint, bij de dames. Samen met Bianco Groot maakten de dames het spannend tot op de finish, na 3km finishten beide dames binnen één seconde.

Voorzitter Martijn Meier kijkt terug op een uitstekende zaterdag “Het evenement is zonder incidenten verlopen, vele complimenten hebben wij mogen ontvangen van deelnemers en publiek”.

De derde editie op 22 juni 2024 staat inmiddels alweer op de kalender.

 

Fotograaf Herman Rinket
https://www.flickr.com/photos/hermanrinket/albums/72177720309156609/

Over de auteur

SASA Appingedam