Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

COOPLUYDENMARKT BETOVERT HET CENTRUM VAN APPINGEDAM MET MIDDELEEUWSE PRACHT

**COOPLUYDENMARKT BETOVERT HET CENTRUM VAN APPINGEDAM MET MIDDELEEUWSE PRACHT**

*APPINGEDAM, [4 augustus 2023]* - Een betoverende reis terug in de tijd vond afgelopen vrijdag plaats in het hart van Appingedam, toen de Coopluydenmarkt de middeleeuwen tot leven bracht. Ondanks dreigende weersvoorspellingen wist het evenement de regen te trotseren en een menigte enthousiaste bezoekers aan te trekken.

De Coopluydenmarkt, gehouden in en rondom het historische centrum, liet de intrigerende middeleeuwse tijden opnieuw herleven voor velen. Ridderspelen, betoverende middeleeuwse deuntjes, levendige dansoptredens, en kleurrijke personages zoals bedelaars, dompelden het publiek onder in een authentieke ervaring. Vrijwilligers brachten de scènes zo levendig tot leven dat het leek alsof de bezoekers daadwerkelijk een tijdreis hadden gemaakt.

Gedurende de Coopluydenmarkt werden bezoekers ondergedompeld in een scala aan middeleeuwse activiteiten. De lucht vulde zich met de geur van versgebakken brood en het knisperende vuur van sfeervolle marktkramen. Op het kerkplein smeedden ambachtslieden ijzeren gereedschap terwijl dappere ridders elkaar uitdaagden en hun zwaarden kruisten. Ondertussen betoverde een minstreel het publiek met prachtige klanken, terwijl lachende kinderen zich vermaakten met de capriolen van de hofnar. Een opvallende verschijning was de 'vliegende heks', die voorbij zweefde en de middeleeuwse ambiance compleet maakte.

De Coopluydenmarkt bracht niet alleen een glimp van het verleden naar het heden, maar creëerde ook een bruisende atmosfeer waar bezoekers konden genieten van een dag doordrenkt van geschiedenis en verbeelding.

Onze fotograaf Jan Dijkhuizen was weer paraat en heeft een aantal foto's gemaakt. Bekijk de foto's!

Over de auteur

SASA Appingedam